Avantajele cresterii unui caine

Cainele tau nu este numai cel mai bun prieten al tau, poate fi si un “medicament” foarte bun. Este deja bine stiut faptul ca un caine ii ridica moralul stapanului si, cu toate ca nu vorbeste, de multe ori din privirea lui poti intelege mai mult decat spun o mie de cuvinte; cercetari recente au demonstrat ca persoanele care traiesc in compania unui caine beneficiaza de o circulatie a sangelui mult mai buna decat cei care nu cresc caini, glicemia si colesterolul au un nivel mai bun decat al celor care nu au un prieten necuvantator.

Cainele familiei, vaccinat si supravegheat, in preajma copiilor dumneavoastra in nici un caz nu este o sursa de pericol, sistemul imunitar al copiilor crescuti in compania unui caine este mult mai puternic, gradul de socializare este mai crescut la acesti copii.

Avand un caine, minimul de exercitiil fizice zilnice in aer liber pe care ar trebui sa le faca oricine, vor veni de la sine si nu vor mai fi percepute ca o indatorire ci ca o placere si un mod de a interactiona cu alti oameni care au aceeasi pasiune – crestrea cainilor – in acelasi timp, efortul fizic ajuta la reducerea cortizolului – o substanta asociata cu stresul – si de asemenea ajuta la eliberarea hormonilor responsabili de starea de bine a organismului si a mintii.

A avea un caine poate fi si un mod de imbunatatire a vietii sociale si de a face noi cunostinte.

Relatia dintre copii si animalele de casa aduce multe beneficii atat copiilor cat si animalelor – copii fiind mai atenti si avand mai mult timp la dispozitie de petrecut cu prietenul lor. Crescand alturi de un caine, copiii capata mai multa incredere in ei, leaga mult mai usor prietenii cu persoane noi, invata sa-si asume respnsabilitati si dau dovada de mai multa atentie la tot ceea ce se intampla in jurul lor.

Proprietarii unui caine beneficiaza de pe urma lui si de mai multa armonie in cadrul familiei, studii efectuate arata ca dupa achizitionarea unui caine posesorii lui petrec mai mult timp impreuna intr-un cadru mai relaxat.

Cresterea unui caine poate fi o experienta incantatoare pentru toata lumea atata timp cat atat stapanul cat si cainele se comporta intr-o asa maniera incat relatia lor sa fie placuta si sigura.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: