Rex Devon

Origine. Aceasta pisica a aparut in Anglia, in comitatul Devon, cand un pisoi cu parul zbarlit abandonat intr-o mina parasita, a fost gasit in folosit apoi la reproductie, fondand linia Rex Devon.

Insusiri morfologice. Rasa se caracterizeaza printr-un cap triunghiular cu botul scurt si pometii proeminenti, o barbie ferma si obrajii plini.Urechile sunt foarte mari, cu varfurile usor rotunjite si acoperite de un par extrem de fin.Mustatile si sprancenile sunt frizate.Ochii sunt bine indepartati intre ei, de forma relativ ovala, bine deschisi, stralucitori si culoarea in ton cu roba.

Corpul este bine dezvoltat, de talie medie, longilin si sprijinit pe membrele lungi si fine, cele posterioare fiind usor mai lungi comparativ cu cele anterioare.Gatul este lung si subtire, dar bine armonizat cu regiunile invecinate.

Parul este des, fin, moale la palpat si ondulat, ceea ce da o impresie deosebita din punct de vedere estetic, dar mai putin frizat comparativ cu cel al rasei Cornish.Culorile sunt numeroase si nu exista restrictii din acest punct de vedere.

Caracter si comportament. Asemanator cu cealalta varietate de Rex, aceasta pisica se remarca prin calm, inteligenta, sobrietate si multa eleganta.Nu suporta sa fie luata in brate prea des, dar ii place foarte mult sa stea in apropierea stapanului.

Animal docil, este totodata ascultator si intelegator, obisnuindu-se usor cu invatarea unor elemente de baza.Se deplaseaza tot timpul aproape in acelasi ritm si prefera sa cunoasca toate colturile locuintei sau zonei in care este crescuta.

Accepta cu multa placere locurile calduroase, ferite de curenti si nu este prea multumita la variatiile mari de temperatura si zgomote.

Varietati. Datorita numeroaselor incrucisari, mai mult sau mai putin controlate, este imposibil de a le enumera sau defini cu exactitate.In marea majoritate, varietatile obtinute pana in prezent nu sunt recunoscute de asociatiile internationale.

Reclame

Posted on Februarie 6, 2009, in Rase de pisici. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: