Pisica de Bombay

Origine. Poarta aceasta denumire din cauza asemanarii sale, pastrand evident proportiile, cu pantera neagra din India.De fapt, rasa este rezultatul incrucisarii dintre o Burmeza maro si o pisica Americana shorthair neagra.Desendentii selectionati in continuare au condus la formele prezente si foarte cautate astazi.

Insusiri morfologice. Rasa de talie mijlocie se caracterizeaza printr-o conformatie armonioasa, un corp longilin si suplu, sprijinit pe membre puternice si proportionate cu restul corpului.

Musculatura este bine dezvoltata si proportionata.Capul este de forma triunghiulara, cu largimea mai mare in regiunea fruntii si mai ingusta in partea libera.Se remarca forma aproape dreapta a urechilor, cu varfurile usor rotunjite si acoperite de fire de par fine si dese.Ochii, bine departati intre ei, sunt rotunzi, bine deschisi, luminosi si de culoare galben-portocalie.

Corpul este acoperit de un par scurt, fin, moale si foarte lucios, ce este asezat „strans” pe corp, care ii da un aspect deosebit de interesant.

Culoarea este neagra, lucioasa, uniforma, pe toata suprafata corpului.Nasul si pernitele sunt deasemenea negre.

Caracter si comportament. O rasa extrem de captivanta si fascinanta, este tot mai mult apreciata de crescatori.

Excelenta pisica de apartament, este deosebit de inteligenta, afectuoasa si foarte apropiata de stapan.Are o voce blanda, placuta si nu suporta zgomotele.Este o rasa care accepta usor prezenta altor rase de animale, dar mai putin pe cale din neamul sau.Apreciaza mult linistea din interiorul locuintei, indeosebi cand ramane impreuna cu stapanul sau.Nu iubeste copii galagiosi si cu miscari dezordonate.

Puii se nasc cu o roba mai deschisa, care insa se inchide la culoare, pe masura inaintarii in varsta.

Putin pretentioasa la hrana, prefera totusi mesele in care predomina multa carne frageda.

Varietati. La aceasta rasa nu exista alte varietati si nu se admit nici un fel de diferente fata de standard.

Posted on februarie 6, 2009, in Rase de pisici. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu