Tosa Inu

Tosa inu reprezinta una dintre cele mai bune rase de caini de paza recunoscuta la nivel mondial.Nu il recomandam persoanelor neexperiementate cum ar fi acelea care nu au mai detinut niciodata un caine.

TARA DE ORIGINE Japonia

APTITUDINI Este un excelent caine de paza dar si un foarte bun caine de companie.

DIMENSIUNI Inaltimea medie la nivelul grebanului este de 63 cm la masculi si de 57 cm la femele.Precizam ca la aceasta rasa nu exista limite superioare de inaltime.Se va aprecia intotdeauna un caine inalt, bine cladit, ci o dezvoltare corporala de exceptie.

BLANA Se caracterizeaza printr-un par scurt de diferite culori cum ar fi: maro-roscat, galben, negru, dungat, negru cu cafeniu.De precizat este faptul ca se admit la aceasta rasa si varietatile multicolore.

INGRIJIREA NECESARA Prima informatie care poate ca va intereseaza este aceea daca lasa sau nu bale asemeni unui Boxer, ei bine nu.Acest caine nu lasa bale iar in ceea ce priveste blanita aceasta se intretine facil printr-o simpla periere ocazionala cu scopul exact de a indeparta firele de par moarte.

CARACTER Tosa Inu este un caine extrem de echilibrat, un foarte bun caine de paza care va latra doar atunci cand este necesar si nimic mai mult.Se intelege cu alti caini, cu conditia sa primeasca o minima socializare.Are un imens simt protectiv fata de stapanul sau si de familia acestuia, foarte efectuosi si in acelasi timp rezervati fata de straini.

DRESAJ Nu este o rasa tocmai recomandata incepatorilor.Dresajul trebuie sa se faca intr-o maniera ferma dar blanda si calma, trebuie avut rabdare cu ei, o abordare consecventa cu aceasta rasa va da mari rezultate.Precizam faptul ca este o rasa extrem de sensibila la tonul vocii, asa ca nu abuzati.

COMPORTAMENT SOCIAL Este o rasa care se intalege foarte bine cu copiii dar este foarte rezervat fata de straini pe care-i priveste cu multa circumspectie.Atentie la ceilalti caini care si-ar propune sa-l atace sau sa va atace, un Tosa Inu va iesi bine fata de ceilalti caini care vor iesi puternic sifonati.

EXERCITII Este un caine care ar avea nevoie din cand in cand de ceva miscare in aer liber, o iesire cu dumneavoastra pe plaja sau la padure de exemplu, i-ar permite o schimbare de decor care nu i-ar face decat bine, atat fizic cat si psihic.

REMARCI SPECIALE In Marea Britanie rasa Tosa Inu este interzisa fiind considerata o rasa periculoasa.In Romania precum si in majoritatea tarilor aceasta este acceptata, insa echipa caini-de-vanzare.ro nu recomanda aceasta rasa pentru incepatori.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: