Terra Nova

Terra Nova sunt caini de companie ca si caini de paza foarte buni, este una dintre cele mai echilibrate rase de caini pe care o recomandam oricarei familii care isi doreste un caine cu adevarat capabil sa se integreze in familie.

TARA DE ORIGINE Canada.

APTITUDINI Initia a fost un foarte bun caine pescar iar in prezent este un veritabil caine de companie.

DIMENSIUNI Inaltimea la nivelul grebanului este de aproximativ 71 cm (28 inchi) pentru masculi si de aproximativ 66 de cm (26 inchi) pentru femele.Greutatea acestor caini este in medie de 60 kg.

BLANA Terra nova are o superba blana care este impermeabila, dubla, de lungime medie, grasa si deasa.Culorile permise pentru aceasta rasa de caine sunt maro si negru, cu putin alb pe piept, degete si varful cozii.Exista exemplare, desi foarte rare, de Terra Nova negru cu alb.

INGRIJIREA NECESARA
Va recomandam sa-l periati si sa-l pieptanati perioadic, acordand o atentie sporita picioarelor din spate dar si altor zone unde blana s-ar putea incalci.

CARACTER

Terra Nova este un caine calm, bland, cu simt al umorului, linistit, afectuos, un caine care se intelege foarte bine cu copiii dar si cu celelalte animalute din curte sau casa.Terra Nova face parte din categoria cainilor care latra putin si acest lucru se datoreaza caracterului sau extrem de echilibrat.

DRESAJ

Trebuie stiut faptul ca acesti caini sunt foarte sensibili la intonatia vocii dumneavoastra, asa ca nu va recomandam sa abuzati de un ton prea ridicat si asta pentru ca in general sunt caini care se dreseaza usor.

COMPORTAMENT SOCIAL

Este un caine extrem de echilibrat, asa cum am mai spus-o si mai inainte.Orice caine, pisica sau alt animal, care are intentii bune, va fi foarte bine primit pe teritoriul lui.Acelasi lucru este valabil si pentru copiii care nu abuzeaza de bunatatea lui.

EXERCITII

Recomandam sa aveti mare atentie in ceeea ce priveste iesirile prin parc si aici ne referim indeosebi la epuizarea fizica.Este de preferat sa nu-l obositi de fiecare data cand iesiti cu el afara, el avand nevoie de aceasta energie pentru a creste armonios.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Imi plac foarte mult cainii, mai ales cei mari.Foarte bun articolul, tine-o tot asa.

  2. sunt foarte frumosi caini acestia,inca putin si imi voi lua si eu un terra nova!!sunt asa de fericita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: