Teckel

Teckel.Caini de companie de talie mica, foarte energici si iubitori cu familia din care fac parte.Se preteaza pentru orice persoana, atat incepatorilor cat si celor experiementati in cresterea cainilor.

TARA DE ORIGINE: Germania.

Exista trei varietati de Teckel si anume: cu par lung, cu par neted si cu par sarmos.

Cel mai apreciat ca animal de companie sste Teckelul cu par neted astfel incat atentia noastra in radurile urmatoare se va indrepta catre aceasta varietate.

APTITUDINI: Sunt excelenti caini de companie dar in aceeasi masura si vanatori iscusiti pentru vanatul de suprafata cat si pentru cel subteran specialitatile acestei rase fiind: bursucii, iepurii, vulpile etc.

DIMENSIUNI: Sunt doua mari varietati de Teckel: standar d si pitic.Cel standard are o greutate medie la maturitate de 9 kg in timp ce varietatea pitica poate avea la maturitate intre 4-7 kg.

BLANA: Teckelul are blana alcatuita din par scurt si moale iar ca varietati de culoare sunt doua mari categorii: varietatea brun-roscat-maronie si varietatea neagra.Mai exista o varietate insa este foarte rar intalnita si anume cea tigrata.

INGRIJIREA NECESARA: Avand un par scurt nu impune mari eforturi de intretinere ci doar o simpla periere ocazionala cu scopul de a indeparta firele de par moarte si desprinse.Trebuie verificate urechile si eventual curatate daca situatia o impune.Cat priveste unghiile acestei rase trebuiesc mentinute scurte.Un teckel trebuie sa aiba un aspect de caine slab nicidecum obez, stiindu-se ca un teckel suprapoderal este un exemplar bolnav.

CARACATER: Aceasta rasa este una echilibrata, exceptie facand micile escapade de vanator in care acest instinct al sau este destul de puternic, oricum acest lucru depinzand si de fiecare exemplar in parte.Este un caine vioi, inteligent, inovator, foarte vigilent, uneori dominant.Se intelege foarte bine cu copiii dar si cu familia de care se ataseaza destul de puternic.

DRESAJ: Recomandabil la aceasta rasa este drasajul consecvent stiindu-se faptul ca Teckelul are o personalitate destul de puternica, cu o gandire independenta.Cainele invata repede deoarece poseda o inteligenta peste medie insa nu va va asculta niciodata orbeste.Este un caine care respecta atata vreme cat se considera respectat.Se considera foarte neindreptatit in momentul in care considera ca primeste o pedeapsa pe care nu o merita, fapt care se traduce printr-o tristete accentuata a cainelui.

COMPORTAMENT SOCIAL: Pentru Teckelul dumneavoastra pe primul loc va fi familia din care face parte, astfel ca va avea un atasament foarte puternic de dumneavoastra si de copiii, acest fapt traducandu-se si printr-un comportament foarte rezervat vis-a-vis de straini.Se intelege foarte bine cu alti caini, exceptie facand comportamentul lor fata de alti caini de talie mare fata de care adopta un comportament prea curajos.Nu este un partener bun de joaca pentru animalele mai mici decat el deoarece le-ar putea considera ca fiind o prada (Teckelul este totusi un vanator innascut).Daca vreti ca pisica familiei sau a vecinului sa nu fie alergata de Teckelul dumneavoastra va recomandam sa faceti o socializare minimala constand in obisnuirea cainelui inca de mic cu prezenta pisicilor.

EXERCITII: Teckelul dumneavoastra poate trai ani insemnati (peste 14 ani) cu conditia sa-i asigurati un regim de miscare adecvat dar si un regim alimentar pe masura (in brosura alimentara pe care o furnizam la cumpararea fiecarui exemplar aveti specificat ce anume are voi sa manance si ce anume nu).Va recomandam sa-i menajati spatele prin evitarea urcatului si coborarii in exces a scarilor, mai ales a celor cu inaltimea treptei de peste 17 cm).

REMARCI SPECIALE: Daca veti opta pentru varietatea de Teckel cu par neted trebuie sa stiti ca aceasta este varietatea originala, celelalte doua verietati: cu par lung respectic cea cu par sarmos, aparand in urma incrucisarilor dintre varietatea cu par neted cu alte rase mici.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: