Scottish Terrier

Scottish Terrier.Caini de companie de culoare neagra, inruditi cu rasa westie.Sunt caini inteligenti, cu un aer nobil,  loiali stapanului, caine vigilent si uneori incapatanat, cu vointa proprie.

TARA DE ORIGINE Scotia

APTITUDINI Animal de companie dar si un exceptional caine de vanatoare pentru vanatul mic.

DIMENSIUNI Media inaltimii la nivelul grebanului este de 27 cm iar in ceea ce priveste masa este in medie de 9 kg (undeva la 20 de livre).

BLANA Scottie asa cum i se mai spune lui Scottish Terrier, este o rasa extrem de populara in intrega lume datorita dispunerii ingenioase a blanitei cat si a frumusetii firului de par in ansamblu.Roba acestei rase este aspra iar culorile pentru Scottish sunt negru, tigrat sau galben-pai.

INGRIJIREA NECESARA Trimarea se face de doua ori pe an de o persoana care sa se priceapa.Precizam faptul ca pieptul, capul si picioarele sunt in general tunse.In ceea ce priveste cainii de expozitie, acestia vor beneficia de o ingrijire ceva mai minutioasa.Dupa fiecare masa trebuie indepartate resturile alimentare de pe barba si mustati.

CARACTER Este un caine caruia ii place sa sape.Este vioi, sobru, cu un aer nobil, vigilent iar uneori este incapatanat.

DRESAJ Recomandam ca dresajul acestei rase sa se bazeze pe respect reciproc.Este o rasa cu „sange albastru”, o rasa aristocrata care in ciuda loialitatii fata de dumneavoastra, Scottish Terrier-ul este o fire independenta.

COMPORTAMENT SOCIAL
Se intelege bine cu alti caini si cu animalele de casa.Cam toate datele acestui caine depind de socializarea cainelui sau pe romaneste spus „asa cum se invata de mic”, astfel: daca a crescut in prezenta pisiclor, normal ca acesta la maturitate nu le va alerga prin toata casa sau curtea.In ceea ce priveste relatia lui cu copiii, este bine ca acestia din urma sa nu-l trateze ca pe o jucarie, trebuiend sa-i acorde un minimul de respect.

EXERCITII Scottish-ul este un caine care se va adapta stilului dumneavoastra de viata, fie ca este vorba de spre o persoana activa sau dimpotriva, o persoana ceva mai sedentara.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: