Saint Bernard

Saint Bernard.Caini de companie dar si de paza, rasa binecunoscuta din filmul „Bethoven”.Se preteaza pentru familiile tinere si cu copii.Este un caine atasat de familie si extrem de loial acesteia.

TARA DE ORIGINE Elvetia

APTITUDINI Este un excelent caine de companie dar si un excelelnt caine salvamontist, de cautare si salvare.

DIMENSIUNI Are peste 70 cm inaltime minima la nivelul grebanului in ceea ce priveste masculii iar la femele in jurul a 65 cm.Greutatea este in medie de 70 kg, oricum aceasta depinde foarte mult de talia animalului si spunem acest lucru pentru ca avem pui care au atins la maturitate si 103 kg.

BLANA Se cunosc doua mari varietati de Saint Bernard: una cu par scurt si o alta cu par lung.In general sunt doua mari culori: rosul si albul dar se poate merge pana la maro.O caracteristica demna de luat in seama sunt picioarele albe pe care trebuie sa le aiba orice puiuti de Saint Bernard.

INGRIJIREA NECESARA Este necesar ca acest caine sa fie periat/pieptanat in fiecare zi cu scopul de a indeparta firele de par moarte.Trebuiesc verificate periodic (si acest lucru se poate face si de catre dumneavoastra) urechile dar si ochii, mai ales la exemplarele cu pleoapele coborate.

CARACTERUL Este o rasa cat se poate de calma si echilibrata, se intelege de minune cu copiii, extrem de loial stapanului sau pentru care este in stare sa se sacrifice in orice moment si un lucru foarte important am spune noi, nu latra excesiv sau fara motiv.

DRESAJ Fiind un caine foarte masiv trebuie avut grija sa nu fie epuizati din punct de vedere fizic in perioada de crestere si aici ne referim pana la varsta de 1 an.Trebuiesc invatati sa nu traga in lesa si asta inca de timpuriu iar in ceea ce priveste dresajul trebuie avut rabdare cu ei asa cum trebuie sa se intample cu toate rasele de tip molosoid.

COMPORTAMENT SOCIAL Este bine stiut faptul ca aceasta rasa este una iubita de copii, iar sentimentul se pare ca este mereu reciproc.In mod normal se intaleg bine cu celelalte animale din preajma cu conditia sa fie socializat cu acestea inca de mic.

EXERCITII Nu este genul de caine care are nevoie de cine stie ce exercitii complexe.Pur si simplu 3 iesiri pe zi cu scurte plimbari in jurul blocului il vor multumi.Din cand in cand nu i-ar strica sa fie lasat sa alerge fara lesa.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: