Mastino Napoletano

Mastino Napoletano.Caini de paza de talie mare, putand sa atinga mase de peste 85 kg, sunt recomandat persoanelor experiementate pentru paza.Nu este recomandata convietuirea acestor caini cu copii.

TARA DE ORIGINE Italia.

APTITUDINI

Caine de paza §i animal de companie.

DIMENSIUNI

Inaltimea la nivelul greabanului este de 65-75 cm (25,5-29,5 inchi) pentru masculi si de 60-68 cm (23,5-26,5 inchi) pentru femele.

BLANA
Parul este scurt si in general culoarea este albastru-gri; pot fi, de asemenea, gri, negri, maro sau roscat. Putin alb pe piept sau picioare este permis.

INGRIJIREA NECESARA
Parul mort sau desprins este, in perioada de napar­lire, cel mai bine inlaturat cu ajutorul unei perii speciale din cauciuc care se gaseste in orice pet shop.
Acesti caini prefera un loc fara curenti de aer si uscat pentru a dormi. Locul ar trebui sa fie moale pentru a preveni urmele de presiune sau plagile decubitale, asa cum se mai numesc.

CARACTER

Este un caine cu caracter dominant, foarte echilibrat, atent si linistit care este curajos, inteligent, nonagresiv si tandru.Precizam faptul ca nu prea latra, asa ca pentru cei care prefera linsitea acesta este cainele ideal.

DRESAJ
Acest Mastiff mare are nevoie de un dresaj bland si bine echilibrat. Asigurati-va ca sunteti consecventi si nu repetati comenzile pe care nu le-a indeplinit. Acesti caini nu sunt recomandati pentru incepa­tori, dar este 0 exagerare in a-i descrie ca fiind dificili. Un stapan calm, cu simt de conducere, poate avea rezuItate foarte bune cu aceasta rasa. Este in natura lor sa va protejeze pe dumnea­voastra si bunurile dumneavoastra.Acest lucru nu mai este nevoie sa ii fie reamintit. pentru ca este in firea lui sa faca aceste lucruri.

COMPORTAMENT SOCIAL
Acesti caini pot manifesta un comportament destul de dominant fata de alti caini pe care ii intalnesc, dar in ceea ce priveste copiii sunt in general iubitori, atat timp cat acestia nu il sacaie. Daca animalul a avut experiente pozitive cu pisicile sau cu alte animale din casa atunci cand era mic, nu vor exista probleme din partea lui.

EXERCITII

Nu lasati un pui de Mastiff de Napoli sa alerge si sa se joace in mod exagerat. Limitati-i pe cat posibil exercitiile deoarece nu trebuie niciodata sa se suprasolicite. Evitati joaca mai dura in peri­oada de pui si asigurati-va ca toata energia lui este investita in dezvoItarea sa.

Ajuns la maturitate, acest caine are nevoie de un nivel mediu de activitate.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: