Malamut de Alaska

Malamut de Alaska.Sunt cei mai mari cain de sanie, recomandati acelora dintre dumneavoastra care le pot asigura un regim optim de miscare.Sunt caini mari, echilibrati si loiali stapanului lor.

TARA DE ORIGINE: America de Nord (Alaska).

APTITUDINI: Este un foarte bun caine de companie si in acelasi timp un excelent caine de sanie ca si varul sau Husky Siberianul.

DIMENSIUNI: Masculii au o inaltime medie la nivelul grebanului de 64 cm in timp ce femelele detin cam 58 cm.

BLANA: Malamutul are doua straturi de par, unul de suprafata formata din par dur iar cel inferior este intotdeauna lanos si foarte des.Singura culoare simpla acceptata este albul iar celelalte doua nuante sunt griul si negrul.Albul mai este prezent la nivelul capului si pe abdomen, ceea ce constituie un caracter de rasa obligatoriu.

INGRIJIREA NECESARA: Nu se poate spune ca blana rasei Malamut de Alaska necesita vreun regim special de ingrijire.Trebuie doar periat in perioada de naparlire utilizand un pieptene de buna calitate si care sa detina doua randuri de dinti.

CARACTER: Malamutul este un caine inteligent, uneori cu o vointa proprie, care nu se supune orbeste, uneori dominant, tandru cu familia si cu copiii cu care se intelege destul de bine.

DRESAJ: Chiar daca aceasta rasa este un foarte prietenoasa, in ceea ce priveste dresajul, aceasta trebuie facut in mod consecvent iar dresorul trebuie sa fie ferm in ceea ce cere.Cu un astfel de dresor capabil, malamutul poate invata destul de multe.

COMPORTAMENT SOCIAL: Asa cum am mai spus si mai inainte, acesti caini sunt foarte prietenosi, cam cu orice persoana ceea ce nu-i recomanda pentru paza sau protectie.In ceea ce priveste celelalte animale nu sunt probleme, puteandu-se comporta dominant uneori fata de cainii de acelasi sex.Cu pisicile nu se inteleg tocmai bine, ca si rasa Husky, insa exceptie fac cazurile in care Malamutul a crescut de pui alaturi de o pisica.

EXERCITII: Aici se repeta cam aceeasi poveste ca si la Husky in sensul problematicii exercitiilor fizica.Malamutul de Alaska are nevoie de un regim special de miscare, ceea ce trebuie sa insemne o ora pe zi de miscare foarte intensa si aici ne referim la: alergatul pe langa o bicicleta, pe langa role, jocuri asemeni fly-ball etc.Exista asociatii (in Europa) ale acestei rase, care organizeaza competitii de sanie, astfel fiecare proprietar de Malamut se poate inscrie acolo, platind o cotizatie.Aceste asociatii s-au gandit si la varianta in care nu exista zapada apeland la saniile cu roti.

Acest caine se preteaza chiar si la apartament in schimb nu va recomandam sa-l lasati singur deoarece sufera foarte mult de singuratate.Este un caine cald care va vrea aproape de el.Ideal ar fi sa va insoteasca oriunde.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: