Labrador

Labrador.Caini de vanatoare extrem de apreciati in intreaga lume.Ceea ce ii recomanda este aspectul deosebit, temperamentul echilibrat si simtul teritorial.

TARA DE ORIGINE: Anglia.

APTITUDINI: Excelent caine de companie, caine perfect pentru persoanele cu deficiente, caine pentru depistarea de stupefiante si un caine excelent pentru diverse sporturi de camp.

DIMENSIUNI: Inaltimea la nivelul grabanului este in medie de 56 cm.

BLANA: Are 2 straturi: unul de suprafata alcatuit din fire scurte si groase si altul inferior compus din fire foarte rezistente care are rol protector contra intemperiilor.Sunt trei mari culori intalnite la Labrador: galben, negru si ciocolatiu.Nu sunt admise petele de culoare cu exceptia unei mici pete albe la nivelul pieptului.

INGRIJIREA NECESARA: Este o rasa foarte usor de intretinut datorita firelor de par scurte din care este constituita roba sa, asa ca o periere pe saptamana este mai mult decat suficienta.

CARACTER: Labradorul este un caine inteligent, loial, afectuos, cu un miros foarte bine dezvoltat, ascultator si caruia ii place mult sa-si multumeasca stapanul.

DRESAJ:Este un caine caruia ii place sa munceasca, sa alerge, sa adulmece, sa se joace, in consecinta un dresaj este binevenit datotita potentialului extraordinar pe care il are acest caine.Asadar ideal ar fi ca orice exemplar de Labrador sa fie valorificat ca si valoare.Labradorul este un caine inteligent care va asimila cu usurinta informatiile si comenzile pe care i le imprima dresorul.

COMPORTAMENT SOCIAL: Labradorul se intelege foarte bine cu copiii dar si cu animalele ceea ce nu este ceva surprinzator avand in vedere temperamentul echilibrat al acestui caine care se vrea sa fie un veritabil membru de familie in primul rand si mai putin un vigilent caine de paza.

EXERCITII: Sunt caini care adora sportul printre care se numara inotul, aportul si alergatul fara lesa, ii place sa parcurga distante mari, sa-si consume insemnata cantitate de energie pe care acesta o poseda.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: