Dog German

Dog German.Caini de paza cu temperament nobil, sunt caini ai unui singur stapan (familii), nesuportand instrainarea.Este un caine loial si incoruptibil, caine curajos care isi face in mod constiincios treaba.

Dogul German mai este denumit Marele Danez.

TARA DE ORIGINE: Germania

APTITUDINI: Este bine de stiut ca Dog-ul German in trecut era folosit la vanatoare pentru vanatul de talie mare iar in prezent, asa cum stie toata lumea, rasa este utilizata pentru paza si companie.

DIMENSIUNI: Inaltimea la nivelul grabanului este de cel putin 80 cm la masculi si de minimum 70 cm la femela.Ca si masa corporala cainii apartinand rasei Dog German au peste 50 kg la maturitate in functie de sex si de alimentatia primita de catre puiuti.

BLANA: Dogii au parul scurt si moale, culoare care este de trei tipuri: galben (care poate fi dungat) cu fata neagra; negru, poate cu putin alb, sau alb cu pete negre (varietate ce poarta denumirea de Dog Arlechin, o varietate mai rara si binenteles, ceva mai scumpa decat celelalte varietati de culori), si albastru.

INGRIJIREA NECESARA

Blana Dogului nu are nevoie de prea multa ingrijire. In perioada de naparlire este cel mai bine sa indepartati parul mort cu ajutorul unei perii sau manusi din cauciuc.

Cainii din aceasta rasa trebuie sa aiba mereu un loc moale pe care sa poata sta pentru a evita formarea urmelor de presiune (plagi decubitale).Rasele care cresc rapid (asa cum este de altfel si aceasta), au nevoie de ingrijire speciala in perioada de crestere.Primul lucru esential este nutritia adecavata.Un alt lucru extrem de important este acela ca trebuie sa le asigurati un regim de miscare adecvat.Acesti caini sunt pentru persoanele care se cresc aristocrati, persoanelor „cu eticheta”.Nu sunt genul de caini care sa stea intr-un cotet si le place confortul.

CARACTER

Sunt caini iubitori, calmi si inteligenti, sunt sensibili si foarte loiali stapanului lor si familiei. Nu puteti sa indepartati un caine de stapan oferindu-i „mita”. In ciuda faptului ca nu latra mult, acesti caini sunt excelenti pentru paza.

Se spune ca un infractor poate patrunde cu usu­rinta intr-o casa pazita de un Dog german, dar nu mai poate pleca. Asemenea celorlalti caini de tip Mastiff, acesti caini au un prag de durere destul de ridicat, astfel incat 0 afectiune poate trece neobservata un timp mai indelungat

DRESAJ

Dogul german devine un caine mare intr-un timp foarte scurt. Trebuie astfel sa il dresati cat este inca un caine tanar sa nu traga in lesa. Dresati-l cu intelegere si intr-o maniera armo­nioasa si cu multa consecventa. Sunt foarte sensibili la intonatiile vocii si o comanda pe un ton prietenesc este de obicei suficienta pentru a-i determina sa faca tot ceea ce doriti.

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: