Brac German

Rase de caini de vanatoare extrem de apreciati de specialisti.Se preteaza pentru viata de curte, caine echilibrat, necesita un nivel ridicat de exercitiu fizic, foarte inteligent.

Alte denumiri : German Hound, Deutsche Sauerlandbracke

Grupa : câini de vânătoare, gonaci;

Înălţime : 40 – 52 cm;

Greutate : 14 – 23 kg;

Blana : scurtă şi moale, aspră şi deasă;

Culoare : Tri-coloră – cafeniu cu şaua neagră, alb pe frunte, în jurul gâtului, piept, burtă, picioare şi vârful cozii;

Ţara de origine : Germania.

Istoric

Rasa este datată din secolul al 19-lea, provenind din Germania. De la varietăţile numeroase de început ale Bracului, singurul care a supravieţuit în Germania este Westphalian Bracke. Cea mai semnificativă varietate locală a fost tri-colorul Sauerländer Holzbracke. Prin încrucişarea acestui tip local cu o altă varietate locală, anume Steinbracken, s-a dezvoltat un tip sigur, care încă din 1900 a fost denumit ca şi Deutsche Bracke (Bracul German).

Descriere

Capul este lung şi îngust, cu craniul uşor arcuit. Ochii sunt de dimensiuni medii şi cu culoare deschisă. Urechile sunt lungi, rotunjite şi atârnă lipite de cap. Botul este lung şi îngust. Nasul este de obicei negru, dar se armonizează cu culoarea blănii. Muşcătura câinelui este ca cea de foarfece sau uniformă. Gâtul e de dimensiuni medii şi foarte puternic. Pieptul este larg, adânc; ajungând la nivelul umerilor cu o cutie toracică largă şi coaste bine formate. Corpul se prezintă cu un spate uşor arcuit. Cu crupa căzând armonios. Picioarele din faţă sunt lungi, drepte şi curate, fără păr lung. Picioarele din spate sunt puternice, pline de muşchi, cu parte de mijloc flexibilă. Labele picioarelor sunt puternice şi lungi, cu degetele apropiate. Coada este subţire şi lungă. În mişcare este rapid şi în acelaşi timp temperat şi echilibrat. În ceea ce priveşte temperamentul putem afirma că este un câine lipsit de frică, loial şi doritor de a face pe plac stăpânilor.

Bracul German este un câine de vânătoare eficient din familia foxhound. Originar din Germania, au acelaşi culori şi însemne ca un câine de vânătoare obişnuit şi sunt folosiţi în acelaşi scop. La începutul secolului al 20-lea în Germania existau mai multe rase de câini de vânătoare, dar cu excepţia Bracului celelalte au dispărut complet în timp. În anul 1955 s-a stabilit un standard al acestei rase la Olpe, Germania pentru a se fixa tipul de câini care pot participa la concursuri de câini. Din această cauză câinii mai sunt numiţi şi Olpe Hound. De talie mică pentru un foxhound, Bracul este mai apropiat ca dimensiuni de English Harrier. Este înrudit cu grupul Stovare de câini de vânătoare care iau urma vânatului după miros, din Scandinavia.

Caracterul şi comportamentul


Este un câine prietenos, sociabil, iubitor si sensibil, timid; totuşi curios şi plin de energie. Destul de ascultător, Bracul este totuşi vigilent si independent. Are un dezvoltat simţ olfactiv si este astfel un foarte bun câine de vânătoare.


Bracul este un câine sociabil care nu provoacă probleme când este în compania altor câini. De asemenea, se comporta foarte bine cu copiii. Un asemenea câine vă va anunţa cu siguranţă când vine un străin în vizită. Obişnuiţi-l de mic cu pisicile şi alte animale de casă. Este reticent faţa de străini şi astfel va putea fi uşor de a-l antrena să fie un bun câine de pază şi protecţie.

Blană

Blana netedă este aspră la atingere. Culorile de obicei variază de la roşu la galben cu o şa neagră sau o manta neagră cu un alb ca al Komondorilor. Blana are întotdeauna tente de alb pe frunte, gât si piept sau mai mult alb Field Spaniel cu pete sau urme cafenii. Urmele acestea pot apărea pe picioare sau la vârful cozii. Sub-blana este de o culoare mai deschisă. Se presupune că poate apărea o pată de culoare deschisă pe nas deoarece are trăsături şi ale rasei Dog de Bordeaux.


Urechile sunt aşezaţi mai jos şi foarte lungi, fără a se interveni chirurgical asupra lor. Coada este subţire şi relativ lungă; şi la fel ca la urechi, fără a fi modificate chirurgical. Corpul este acoperit cu păr scurt, moale şi lucios. Rasa necesită o îngrijire prin periere moderată ca timp şi atenţie. Deşi este în general o rasă sănătoasă, robustă; se mai poate întâmplă să aibă probleme în ceea ce priveşte displazia de şold.


Îngrijire

Bracul German nu necesită o periere atentă sau frecventă. Ocazional este indicat a se peria câinele cu o perie de cauciuc pentru a îndepărta părul mort sau cel pe cale de a cădea. Curăţaţi şi verificaţi periodic canalul urechii pentru a vă asigura că sunt curate. Deşi nu sunt firi bolnăvicioase este bine să fiţi atenţi la dispalzia de şold şi la bună-starea urechilor, curăţindu-le periodic.

Dresaj şi exerciţii

Firea lui prietenoasă îl recomandă să fie un bun câine de familie, care se împacă bine şi cu copiii. Nu sunt printre rasele cunoscute prin inteligenţa lor, dar nu sunt probleme majore cu ei la dresaj sau cu obişnuirea lor cu anumite comportamente. Dresajul impune anumite provocări, dar nu sunt o rasă imposibil de dresat. Aptitudinile lor de bază sunt cele pentru vânătoare. Nu sunt câini care se împacă bine cu mediul interior, deci de ţinut în casă; deoarece sunt câini dezvoltaţi special pentru mediul extern, de a vâna şi urmări vânatul

Reclame

Posted on Octombrie 26, 2008, in Rase de caini. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: